• Speciaal tarief voor de introductiesessie (intake + eerste voetreflexologiesessie).
  • DE PRAKTIJK IS GESLOTEN VAN VRIJDAG 23 DECEMBER 2022 T/M MAANDAG 2 JANUARI 2023.

DE PRAKTIJK IS GESLOTEN VAN VRIJDAG 23 DECEMBER 2022 T/M MAANDAG 2 JANUARI 2023.

Je hebt maar één lichaam dus wees er zuinig op

Ik ben Eveline.

 

Wil je op een natuurlijke manier je gezondheid verbeteren dan help ik je graag. Ik richt mij op het begeleiden van volwassenen die gezondheidsklachten door langdurige stress hebben of die gezondheidsklachten willen voorkomen. 

Ik ben reflexzonetherapeut en orthomoleculair epigenetisch therapeut.

Balans

Tijdens mijn jarenlange boekhoudkundige loopbaan in diverse branches viel het mij op dat een onderneming en het menselijk lichaam veel overeenkomsten hebben. De grootste overeenkomst is "balans", voor zowel het lichaam als een onderneming heel belangrijk. Voor een gezonde balans in je lichaam of je onderneming moet je de lichaamsprocessen of bedrijfsprocessen tijdig en regelmatig bijsturen en onderhouden.

Mijn aandacht ging steeds meer uit naar natuurlijke behandelmethoden voor het behouden van een goede gezondheid en de behandeling van gezondheidsklachten naast de reguliere geneeskunde.

Meer rust en energie

Een hele tijd geleden sloeg mijn persoonlijke balans bijna naar de verkeerde kant door. Bovenop de hectiek van werk, gezin met jonge kinderen, studie en hobby’s gebeurde er in korte tijd zoveel waar ik weinig tot geen invloed op had.

Ik werd onrustig, had moeite om mij te concentreren en voelde mij vaak niet zo goed. Het werd tijd om zelf op de rem te trappen! Wat kon en wilde ik dan wel veranderen in mijn hectische leven? Ik heb onder andere kunnen kiezen voor een minder stressvolle baan.

Mijn interesse voor reflexologie werd in die periode gewekt toen ik een artikel hierover las. Ik vond het fascinerend dat je met deze behandelmethode je gezondheid kunt verbeteren. De vierjarige HBO-opleiding westerse reflexzonetherapie ben ik naast mijn baan in loondienst gaan volgen. Medische basiskennis was vanaf de eerste les een onderdeel van de opleiding wat mij erg aansprak.

De rust en energie kwamen terug en ik realiseerde mij opnieuw: je hebt maar één lichaam. Daarmee was de basis voor mijn werk als therapeut gelegd.

Reflexologie is voor mij heel belangrijk geweest om bepaalde keuzes te kunnen maken. 

Taijiquan (‘Tai Chi’) en Qigong zijn nu ook een belangrijk onderdeel van mijn leven geworden om in evenwicht te blijven.

Na het afronden van de opleiding reflexzonetherapie ben ik een jaar later, eind 2011, mijn praktijk gestart. Enkele jaren later heb ik de vernieuwde medische basisopleiding op HBO-niveau, volgens de aangescherpte regels van de zorgverzekeraars, gevolgd.

Daarna ben ik mij gaan verdiepen in de invloed van voedings- en leefgewoonten omdat er een toenemende relatie is met gezondheidsklachten. Door mijn opleiding orthomoleculair epigenetische therapie kan ik mezelf en anderen helpen om bewuster met de gezondheid om te gaan. Epigenetica heeft betrekking op factoren die niet je genen zelf maar de werking van je genen activeren of uitschakelen. Denk aan aanhoudend slaaptekort, verkeerde voeding, te veel suiker, te veel medicijnen, zoetstoffen. Door dergelijke factoren aan te passen kan de ontregeling van de genen worden teruggedraaid. Bewustwording en inzicht helpen om gezondheidsklachten te voorkomen en/of aan te pakken.

Je bent ook welkom om contact met mij op te nemen als je gezondheidsklachten hebt die niet meteen aan stress gerelateerd zijn. Mocht ik je niet kunnen helpen dan verwijs ik je door naar je huisarts of een andere zorgverlener.

Small changes can make a big difference

Opleiding

  • Reflexzonetherapie (Haagse Academie voor Natuurgeneeswijzen)
  • Medische basiskennis  (Haagse Academie voor Natuurgeneeswijzen, VNRT)
  • Orthomoleculair voedings- en suppletieadvies (Ortho Health Foundation)
  • Orthomoleculair Epigenetische Therapie (Ortho Health Foundation)
  • Verplichte en niet-verplichte bij- en nascholingen