Tijdelijk € 45 voor een introductiesessie (intake en eerste voetreflexologiesessie).

Je hebt maar één lichaam dus wees er zuinig op

Hallo, ik ben Eveline.

 

Met mijn behandelingen en mijn ervaring begeleid ik je graag als je van je gezondheidsklachten af wil.

 

Balans

Tijdens mijn jarenlange boekhoudkundige loopbaan ging mijn aandacht steeds vaker naar natuurlijke behandelmethoden voor het voorkomen en behandelen van gezondheidsklachten. Het viel mij op dat een onderneming en het menselijk lichaam veel overeenkomsten hebben. Het woord “balans” heeft niet alleen voor een onderneming een heel belangrijke betekenis. Voor een gezonde balans in je lichaam of je onderneming moet je de lichaamsprocessen of bedrijfsprocessen tijdig en regelmatig bijsturen en onderhouden. 

Meer rust en energie

Het is een hele tijd geleden dat mijn persoonlijke balans bijna naar de verkeerde kant doorsloeg. Bovenop de hectiek van werk, gezin, studie en hobby’s gebeurde er in korte tijd zoveel waar ik weinig tot geen invloed op had.

Ik werd onrustig, had moeite om mij te concentreren en voelde mij vaak niet zo goed. Het werd tijd om zelf op de rem te trappen! Wat kon en wilde ik dan wel veranderen in mijn hectische leven? Ik heb onder andere gekozen voor een minder stressvolle baan.

Mijn interesse voor reflexologie werd in die periode gewekt. Ik las  een artikel hierover en vond het echt fascinerend dat je met deze behandelmethode je gezondheid kunt verbeteren. Ik ben de vierjarige HBO-opleiding westerse reflexzonetherapie gaan volgen naast mijn baan in loondienst. Medische basiskennis vormde vanaf de eerste les een onderdeel van de opleiding wat mij erg aansprak.

De rust en energie kwamen terug. Ik realiseerde mij opnieuw: je hebt maar één lichaam. Daarmee was de basis voor mijn werk als therapeut gelegd.

Reflexologie is voor mij heel belangrijk geweest om bepaalde keuzes te kunnen maken. Sindsdien sta ik regelmatig stil bij mijn lichamelijke en geestelijke gezondheid. Taijiquan (‘Tai Chi’) en Qigong zijn nu ook een belangrijk onderdeel van mijn leven geworden om in evenwicht te blijven.

Na het afronden van de opleiding reflexzonetherapie ben ik een jaar later, eind 2011, mijn praktijk gestart. Enkele jaren later heb ik de vernieuwde medische basisopleiding, volgens de aangescherpte regels van de zorgverzekeraars, gevolgd.

Daarna ben ik mij gaan verdiepen in de invloed van voedings- en leefgewoonten omdat deze in toenemende mate een relatie met gezondheidsklachten hebben. Door mijn opleiding orthomoleculair epigenetische therapie kan ik mezelf en anderen helpen om bewuster met de gezondheid om te gaan. Het ingewikkelde woord epigenetica heeft betrekking op factoren die niet je genen zelf maar de werking van je genen activeren of uitschakelen. Factoren zoals slaaptekort, verkeerde voeding, te veel suiker, zoetstoffen. Bewustwording en inzicht helpen om gezondheidsklachten te voorkomen en/of aan te pakken. 

De laatste jaren richt ik mij op het begeleiden van cliënten die gezondheidsklachten door langdurige stress hebben of die juist gezondheidsklachten willen voorkomen. Je bent uiteraard ook welkom om contact met mij op te nemen als je gezondheidsklachten hebt die niet meteen aan stress gerelateerd zijn.

Mocht ik je niet kunnen helpen dan verwijs ik je door naar je huisarts of een andere zorgverlener.

Opleiding

  • Reflexzonetherapie (Haagse Academie voor Natuurgeneeswijzen)
  • Medische basiskennis 
  • Orthomoleculair Epigenetische Therapie (Ortho Health Foundation)
  • Verplichte en niet-verplichte bij- en nascholingen