Ik ben Eveline

Ik begeleid volwassenen die hun gezondheid willen verbeteren of gezondheidsklachten willen voorkomen. 

Mijn aandacht gaat uit naar natuurlijke behandelmethoden als aanvulling op de reguliere geneeskunde. 

Meer rust en energie

Tijdens mijn jarenlange boekhoudkundige loopbaan in diverse branches viel het mij op dat een onderneming en het menselijk lichaam veel overeenkomsten hebben. Voor een gezonde balans in je lichaam of je onderneming is het nodig om tijdig en regelmatig de lichaams- of bedrijfsprocessen bij te sturen en te onderhouden. 

Bovenop mijn al hectische leven gebeurde in korte tijd te veel waar ik geen invloed op had en waardoor mijn persoonlijke balans bijna naar de verkeerde kant doorsloeg. Er was sprake van ongezonde stress dus... tijd om zelf op de rem te trappen! 

Door een artikel over reflexologie werd ik nieuwsgierig naar deze behandelmethode waarmee je met ogenschijnlijk eenvoudige behandelingen je gezondheid kunt verbeteren. De vierjarige opleiding Reflexzonetherapieinclusief medische basiskennis, volgde ik naast mijn baan in loondienst. Mede door een minder stressvolle baan kwamen de rust en energie geleidelijk terug. Ik realiseerde mij opnieuw: je hebt maar één lichaam. Hiermee was de basis voor mijn werk als therapeut gelegd.

Eind 2011 ben ik mijn praktijk voor reflexzonetherapie gestart. Daarna ben ik mij gaan verdiepen in de invloed van voedings- en leefgewoonten omdat er een toenemende relatie is met gezondheidsklachten. Door mijn opleiding orthomoleculair epigenetische therapie kan ik mezelf en anderen helpen om bewuster met de gezondheid om te gaan. Bewustwording en inzicht helpen om gezondheidsklachten te voorkomen en/of aan te pakken. 

Epigenetica heeft betrekking op factoren die niet je genen zelf maar de werking van je genen activeren of uitschakelen. Denk aan aanhoudend slaaptekort, verkeerde voeding, zoetstoffen, te weinig beweging, te veel medicijnen, onvoldoende zonlicht, chemische stoffen, roken. Door bepaalde factoren aan te passen kan de ontregeling van de genen worden teruggedraaid.

Gun jezelf de tijd om tot rust te komen en bewuste keuzes te maken om van je (terugkerende) gezondheidsklachten af te komen.

Als je lichamelijke en mentale gezondheid in evenwicht zijn, kun je nieuwe uitdagingen beter aan.

Small changes can make a big difference

Je bent ook welkom om contact met mij op te nemen als je gezondheidsklachten hebt die niet meteen aan stress gerelateerd zijn.

Mocht ik je niet kunnen helpen dan verwijs ik je door naar je huisarts of een andere zorgverlener. 

Opleidingen

  • Reflexzonetherapie inclusief medische basiskennis, HBO-niveau (Haagse Academie voor Natuurgeneeswijzen 2006-2010)
  • Medische basiskennis anatomie, fysiologie en pathologie, HBO-niveau, vernieuwde opleiding (VNRT 2015-2016)
  • Orthomoleculair voedings- en suppletieadvies (Ortho Health Foundation 2017)
  • Orthomoleculair Epigenetische Therapie (Ortho Health Foundation 2017- 2018)

Bij- en nascholingen

Via deze link kom je bij het overzicht.

Taijiquan (‘Tai Chi’) en Qigong zijn nu ook een belangrijk onderdeel van mijn leven om in evenwicht te blijven.