Je hebt maar één lichaam dus wees er zuinig op.

 

Hallo,

Ik ben Eveline.

 

Tijdens mijn boekhoudkundige loopbaan viel het mij op dat het woord “balans” niet alleen voor een onderneming een heel belangrijke betekenis heeft.

Om een gezonde balans in je lichaam of je onderneming te houden moet je de lichaamsprocessen en bedrijfsprocessen tijdig en regelmatig bijsturen en onderhouden.

 

Meer rust en energie

Het is weer een tijd geleden dat mijn persoonlijke balans bijna naar de verkeerde kant doorsloeg. Bovenop de hectiek van werk, gezin, studie en hobby’s kwamen in korte tijd te veel gebeurtenissen op mijn pad waar ik geen invloed op had.

Ik werd onrustig, had moeite om mij te concentreren en voelde mij vaak niet zo goed.

Ik ging na welke omstandigheden ik kon veranderen. Geleidelijk aan heb ik veranderingen doorgevoerd zoals kiezen voor een minder stressvolle baan. Ik kreeg meer rust en energie.

Reflexologie is voor mij heel belangrijk geweest om bepaalde keuzes te kunnen maken. Sindsdien sta ik regelmatig stil bij mijn lichamelijke en geestelijke gezondheid. Je hebt maar één lichaam en toen ik opnieuw tot dat inzicht kwam was de basis voor mijn werk als therapeut gelegd.

Toen ik voor het eerst een artikel over reflexologie las raakte ik vooral gefascineerd dat je met deze ogenschijnlijk eenvoudige behandelmethode je gezondheid kunt verbeteren. Ik besloot, in eerste instantie puur uit interesse, de opleiding klassieke reflexzonetherapie te volgen naast mijn baan in loondienst.

Na het afronden van de vierjarige opleiding ben ik eind 2011 mijn praktijk gestart. Tijdens de opleiding werd ook aandacht besteed aan voedingsleer maar ik wilde veel meer weten over de invloed van voeding en leefgewoonten op de gezondheid. Inmiddels heb ik ook de opleiding tot orthomoleculair therapeut afgerond.

Met mijn combinatie van behandelingen en mijn ervaring begeleid ik anderen in het verhelpen van gezondheidsklachten die het gevolg zijn van (langdurige) stress. Uiteraard ben je ook welkom om contact met mij op te nemen bij andere klachten.

Mocht ik je niet kunnen helpen dan verwijs ik je door naar je huisarts of een andere zorgverlener.

Opleiding

  • Reflexzonetherapie (Haagse Academie voor Natuurgeneeswijzen)
  • Medische basiskennis
  • Orthomoleculair Epigenetische Therapie (Ortho Health Foundation)
  • Diverse bij- en nascholingen