• Speciaal tarief voor de introductiesessie (intake + eerste voetreflexologiesessie).
 • DE PRAKTIJK IS GESLOTEN VAN VRIJDAG 23 DECEMBER 2022 T/M MAANDAG 2 JANUARI 2023.

DE PRAKTIJK IS GESLOTEN VAN VRIJDAG 23 DECEMBER 2022 T/M MAANDAG 2 JANUARI 2023.

Stressprikkels vermijden in het dagelijks leven? Dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Niet alleen door werkstress (door bijvoorbeeld krappe deadlines en te veel verantwoordelijkheden) kun je overbelast raken. Denk ook aan mantelzorg, problemen in de familiesfeer, combinatie werk en gezin.

Wist je dat slaaptekort, verkeerde voeding, (te veel) medicijnen, (te veel) suiker, zoetstoffen, lawaai, overmatig sporten, milieuvervuiling ook belangrijke veroorzakers van stress zijn? Het lichaam maakt namelijk geen onderscheid tussen de verschillende stressprikkels.

Herken jij wel (tijdig) de signalen van je lichaam als je onder spanning staat?

Kortdurende stress is een natuurlijke reactie van je lichaam om alert te blijven, in actie te komen en dingen voor elkaar te krijgen. Zodra de stressreactie voorbij is, kan je lichaam weer herstellen en blijf je veerkrachtig. Dit valt onder gezonde stress.

Ons zenuwstelsel heeft een soort gaspedaal (sympaticus) en een rempedaal (parasympaticus). Als je te vaak of te intens onder spanning staat raakt de balans in je zenuwstelsel ontregeld. Je raakt overprikkeld, je lichaam komt niet goed in de ruststand en je immuunsysteem blijft in de ontstekingsstand staan. Langdurige stress kan zich uiten in lichamelijke klachten zoals

 • spanning en pijn in je nek en schouders
 • hoofdpijn
 • pijn in je onderrug
 • maag- en darmklachten
 • pijn over je hele lichaam

Het kan zijn dat je ook last krijgt van klachten zonder direct medische oorzaak zoals

 • slecht slapen
 • piekeren
 • somberheid
 • vermoeidheid
 • onrust
 • snel geïrriteerd zijn
 • bij vrouwen: ontregelde menstruatie

Door je klachten ervaar je nog meer stress!

Voor iedereen is de stressbeleving anders. Wat voor de ene persoon stressvol is, is dat voor de andere persoon weer niet. Daarnaast reageren vrouwen door een andere hormoonhuishouding op een andere manier op stresssituaties dan mannen.

Ben je gevoelig voor spanningen?

Grote kans dat je wel weet dat je vaker rust zou moeten nemen, maar dit toch niet goed voor elkaar krijgt in de praktijk. Door op tijd hulp in te schakelen kun je voorkomen dat je door de aanhoudende stressprikkels overspannen of zelfs opgebrand raakt! 

Een burn-out ontstaat heel geleidelijk. Je lichaam kan zich dan niet meer herstellen en trapt voor jou op de rem. De hoofdklacht bij een burn-out is vermoeidheid en de klachten duren langer dan zes maanden. Kenmerkend aan een burn-out is het gevoel van uitputting gecombineerd met emotionele instabiliteit, plotselinge vermindering van o.a. je geheugen en je kunt complexe, dagelijkse handelingen niet meer goed begrijpen en uitvoeren.

Mijn visie:

Als je lichamelijke en mentale gezondheid in evenwicht zijn, kun je nieuwe uitdagingen makkelijker aan.

Gun jezelf de tijd om tot rust te komen en je bewust te worden wat de oorzaak van je (terugkerende) gezondheidsklachten is.

Je voeten zijn een weerspiegeling van je hele lichaam

Wist je dat er op je voeten gebieden zijn die in verbinding staan met je organen, klieren en andere delen van je lichaam? Dat is het uitgangspunt van voetreflexologie. Op de bal van je voet liggen dan de reflexzones van je schouder en borst. De reflexzones van het hoofd, de hersenen en de bijholten zijn op de tenen te vinden. Elke voet weerspiegelt een lichaamshelft.

Via de reflexzones op je voeten werk ik indirect op delen in je lichaam die extra aandacht vragen. De druk op de zenuwen en bloedvaten neemt af waardoor de betreffende zone zich ontspant. De energiedoorstroming in je lichaam verbetert, er is een betere doorbloeding van je organen en weefsels en afvalstoffen worden effectiever afgevoerd.

Alle processen in je lichaam gaan beter samenwerken en je natuurlijk herstelvermogen wordt gestimuleerd. Klachten kunnen zo worden verlicht of verholpen.

Diepe ontspanning is essentieel om je lichaam te ondersteunen. 

Voetreflexologie is geen gewone voetmassage. De behandelingen hebben een dieper effect op je lichaam en geest. Deze krachtige behandelmethode is een veilige en waardevolle aanvulling en ondersteuning op medische behandelingen en is beslist niet “trendy” of zweverig.

Je voeten dragen

letterlijk en figuurlijk

de rest van je lichaam.

 

Alles staat met elkaar in verbinding.

Hoe verloopt een hersteltraject?

Nadat je bij mij een afspraak hebt gemaakt, stuur ik je een basisvragenlijst. De ingevulde lijst ontvang ik graag vóór je eerste bezoek terug.

Bij de eerste afspraak stel ik aanvullende vragen omdat ik je beter wil leren kennen. Hoe completer het beeld dat ik van je heb, hoe beter ik je kan begeleiden. Er volgt een korte voetenanalyse waarbij ik onder andere naar de de vorm en de stand van je voeten kijk en of je bijvoorbeeld veel eelt op je voetzolen hebt. De eerste voetreflexologiemassage is bedoeld om de klachten die je hebt benoemd in kaart te brengen.

Als je gezondheidsklachten hebt adviseer ik: eerste afspraak (± 1,5 uur) gevolgd door 3 wekelijkse behandelsessies van ± 1 uur. Dit is het basistraject. Deze behandelsessies hebben we nodig om je zenuwstelsel in balans te brengen. Ik stel een reflexologische diagnose en het behandelplan wordt op je persoonlijke situatie afgestemd. Indien nodig krijg je een basisadvies met betrekking tot je voeding en/of leefstijl. Er wordt een behandelovereenkomst getekend. 

Na het basistraject boeken de meeste cliënten boeken vervolgsessies om een zo goed mogelijk resultaat te bereiken. De vervolgsessies zijn eenmaal per week of met meer tijd tussen de sessies. Iedereen reageert anders op de behandelingen. Over het algemeen zijn er 8 tot 10 behandelsessies nodig om een zo goed mogelijk resultaat te bereiken.  We stemmen af wat er verder nodig is om je van je gezondheidsklachten af te helpen. Houd er rekening mee dat het geduld en tijd vergt als je al langer bestaande klachten hebt. 

Ik kijk op lichamelijk, mentaal en emotioneel gebied naar je klachten en de aandacht gaat naar jou als persoon en niet uitsluitend naar jouw klachten. Dit is een natuurgeneeskundige benadering. Ik luister ook graag naar wat je te vertellen hebt omdat dit kan bijdragen aan jouw herstel. Als er stilte tijdens de behandeling nodig is dan geef ik dat aan.

Voeding en leefstijl

Bij aanhoudende stress verbruikt je lichaam meer voedingsstoffen en bij een langdurig tekort aan nuttige voedingsstoffen kun je uiteenlopende gezondheidsklachten krijgen. Niet alleen wat je wel of niet eet maar ook trauma's, (verdrongen) emoties, je denkpatronen, chemische stoffen, te weinig beweging, onvoldoende zonlicht, roken, te veel medicijnen hebben een grote invloed op je gezondheid.

Ik help je om op een andere manier naar je dagelijkse voeding te kijken. Krijgt je lichaam wat het nodig heeft om gezond te blijven? Af en toe iets ongezonds eten en daar bewust van genieten hoort bij een gezonde leefstijl. Ook denk ik met je mee over leefstijlaanpassingen. Welke veranderingen ben je bereid door te voeren om (sneller) van je gezondheidsklachten af te komen? 

Indien gewenst kan ik je adviseren over specifieke voedingssupplementen. Soms kan het nodig zijn om (tijdelijk) kwalitatief goede voedingssupplementen in te zetten om je lichaamsprocessen te ondersteunen. Het gaat om supplementen met een hoge (in plaats van minimale) dosering en die goed door je lichaam kunnen worden opgenomen. 

Met mijn behandelingen begeleid ik je stap voor stap naar:

 • Ontspanning van lichaam en geest. De spanning neemt op een zachte, veilige manier af. Je ervaart meer rust.
 • Beter contact met je lichaam. Je wordt je bewuster van je lichaam en je gaat beter voor jezelf zorgen.
 • Je beter voelen. Je gaat beter slapen waardoor je lichaam en geest ’s nachts beter kunnen herstellen.
 • Tijd voor jezelf nemen. Je hebt een rustmoment en werkt aan een betere weerstand als je regelmatig een sessie inplant. 
 • Beter bestand zijn tegen situaties die stress veroorzaken. Je laat oude patronen los.

Een hersteltraject is een waardevolle investering in jezelf 

Eerste afspraak/introductiesessie

Als je liever eerst wil ervaren wat voetreflexologie voor jou doet dan kun je de eerste afspraak (intake en eerste voetreflexologiesessie) als introductiesessie boeken. Voor deze eerste afspraak van ± 1,5 uur hanteer ik een speciaal tarief (normaal € 90).

Mocht je een vervolg willen dan adviseer ik:

 • Verder gaan met de 3 wekelijkse behandelsessies die bij het basistraject horen. (Het is mijn ervaring dat af en toe een "losse" behandelsessie boeken  niet voldoende is om het verschil te maken als je klachten hebt.)
 • Geen gezondheidsklachten: regelmatig (bijvoorbeeld eenmaal per maand) een voetreflexologiebehandeling ondergaan zorgt ervoor dat je op een zachte manier stress afbouwt en fit en energiek blijft.

Eerste afspraak

Introductiesessie

Voetreflexologie ervaren

Stress verminderen

€ 55 

± 1,5 uur

 

 • Intake + voetreflexogiesessie 
 • Betaling na de sessie
 • Factuur na de sessie
 • Therapie (gedeeltelijk) vergoed vanuit de meeste aanvullende verzekeringen
 • Speciaal tarief. Normaal € 90.

 

 

Basistraject

 

Je zenuwstelsel in balans brengen

Rust in je hoofd en lichaam

€ 235

 

 

 • Eerste afspraak (intake + voetreflexologiesessie)
 • 3 wekelijkse behandelsessies van ±1 uur
 • Indien nodig: basisadvies over voeding/leefstijl
 • Behandelplan "op maat"
 • Betaling na iedere sessie
 • Factuur na iedere sessie
 • Therapie (gedeeltelijk) vergoed vanuit de meeste aanvullende verzekeringen
 • Normaal € 270.

Vervolgsessie 

 

Van je stressklachten af komen

Bewuste keuzes maken

€ 60

± 1 uur

 

 • Na introductiesessie of basistraject, afhankelijk van je klachten
 • Wekelijks of met meer tijd tussen de sessies
 • Ook als "onderhoudsbehandeling"
 • Betaling na iedere sessie
 • Factuur na iedere sessie
 • Therapie (gedeeltelijk) vergoed vanuit de meeste aanvullende verzekeringen 

Eventueel aanvullende testen of voedingssupplementen zijn niet bij de prijs inbegrepen en komen niet in aanmerking voor vergoeding.

Vergoeding vanuit je aanvullende zorgverzekering

Informeer zelf voor vergoeding bij je zorgverzekeraar. Ik ben aangesloten bij de VNRT (beroepsvereniging) en de RBCZ (overkoepelende organisatie). De meeste zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de behandelkosten via de aanvullende verzekering voor alternatieve behandelingen (reflexzonetherapie/voetreflextherapie). Het deel dat je zelf betaalt is je eigen bijdrage en gaat niet van je eigen risico af. 

PRAKTISCHE INFORMATIE

 • Locatie van de praktijk: Oude Haagweg 126-G, 2552 GS Den Haag.
 • Er is overdag voldoende gratis parkeergelegenheid in de omgeving.
 • Trek kleding aan die prettig zit en niet knelt. Hou er rekening mee dat ik vooral op voeten, onderbenen en knieën werk.
 • Het gebruik van handdoeken en andere materialen is bij de prijs inbegrepen.
 • Eventueel aanvullende testen en voedingssupplementen zijn niet bij de prijs inbegrepen en worden niet vergoed.
 • Na afloop van iedere sessie kun je betalen via pin of betaalverzoek. De factuur krijg je per e-mail nagestuurd zodat je die eventueel bij je zorgverzekering kunt indienen.

Hoe anderen mijn behandelingen hebben ervaren

"Sinds ik bij Eveline in behandeling ben zit ik weer goed in mijn vel.  Er is aandacht voor mijn klachten, die vakkundig worden behandeld zodat ik mij weer een beter mens voel."

Hannie

"De voetreflexologiebehandeling van Eveline is altijd heel ontspannend. Ik krijg altijd persoonlijke aandacht bij Eveline. Ook geeft ze uitleg over de behandeling. Ik ga er altijd met plezier naartoe."

Bianca

"Na jarenlange stressklachten voel ik me nu eindelijk weer veel meer ontspannen en slaap beter. Ik slikte flink wat paracetamol tegen hoofdpijn. Door de voetreflexologie ook van mijn hoofdpijn verlost. Eveline is zeer deskundig, een fijne persoonlijkheid met gevoel voor humor, geeft goede adviezen en bereidt zich altijd goed voor.

Interessant dat voeten een weerspiegeling zijn van je gehele lichaam en dus ook van pijnplekken en organen. Tijdens een behandeling voelde ik vaak dat mijn energie weer begon te stromen; alsof er een barricade werd opgeheven. Elke keer weer jammer dat het uur voorbij was."

Marieke

"Fijne behandelingen ervaren bij Eveline. Ik voelde me ontspannen (viel soms heerlijk in slaap) en ging weg als herboren.

Wanneer ik weer een voetreflexologiemassage nodig heb zal ik zeer zeker weer van haar diensten gebruik maken."

Icha

Je hebt maar één lichaam dus wees er zuinig op

Heb je hulp nodig om van je stressklachten af te komen?

Verstuur het ingevulde contactformulier.  Ik neem contact met je op om te bespreken wat bij je past en om een afspraak in te plannen.Ben je verhinderd voor een afspraak?

Laat dit minstens 24 uur van tevoren telefonisch of via WhatsApp weten omdat ik tijd voor je reserveer. Bij niet of te laat afmelden wordt het tarief van de afgesproken behandeling in rekening gebracht. Deze kosten worden niet vergoed door de zorgverzekering.

Over mij (Eveline)

Het is weer een tijd geleden dat er bovenop mijn hectische leven te veel gebeurde waar ik geen invloed op had. 

Ik besefte dat er sprake was van ongezonde stress en ging na wat er nodig was om weer overzicht en rust te krijgen. Geleidelijk aan is het mij gelukt om de omstandigheden, waar ik wel invloed op had, te veranderen. 

Bij die veranderingen is onder andere reflexologie voor mij heel belangrijk geweest.


Veelgestelde vragen over mijn behandelingen

 

Heb ik een doorverwijzing van de huisarts nodig?

Een afspraak maken kan met en zonder doorverwijzing van je huisarts of een andere zorgverlener. Bij ernstige gezondheidsklachten adviseer ik je om eerst je huisarts of een specialist te raadplegen.

Merk ik meteen iets van de behandelingen?

Tijdens een voetreflexologiesessie kun je reacties opmerken zoals gapen, borrelende darmen, tintelingen in het hele lichaam. Na een behandeling kun je bijvoorbeeld meer urineren, een ander ontlastingspatroon hebben, meer transpireren. Ook kun je verergering van je klachten of een intens ontspannen gevoel hebben. Deze reacties geven aan dat het lichaam het evenwicht probeert te herstellen. Probeer daarom je dag niet vol te plannen na een behandeling. De reacties verdwijnen meestal binnen twee dagen. Voldoende lauw water drinken na een behandeling helpt om de vrijgekomen afvalstoffen sneller door het lichaam te laten afvoeren.

Hebben alleen de voeten reflexzones? 

Voetreflexologie wordt het meest toegepast binnen de reflexologie. Op de handen, hoofd en gezicht, rug en oren zijn er ook reflexzones. Wanneer er niet op de voeten kan worden gewerkt (bij o.a. een botbreuk, zweren, schimmel, jicht, artritis en vaatziekten) kan er op de handen worden gewerkt. Dit kan ook als iemand liever een behandeling op de handen in plaats van de voeten wil.

Wanneer kan ik helemaal geen voetreflexologie ondergaan?

Bij infecties, besmettelijke ziekten, trombose.

   Welke aanvullende technieken kunnen er worden toegepast?

   De basis van mijn behandelingen is de westerse reflexzonetherapie. Het uitgangspunt hierbij is dat het lichaam in 10 verticale zones is verdeeld. Meer informatie over reflexzonetherapie en de wetenschappelijke onderbouwing vind je op de website van de beroepsvereniging (www.vnrt.nl).

   Acupressuur

   Acupressuur is net als reflexologie een drukpunttherapie. De basis van deze behandelvorm ligt in de traditionele Chinese geneeskunde. Hier wordt gebruik gemaakt van acupunctuurpunten maar dan zonder naalden. Deze punten liggen op energiekanalen die meridianen worden genoemd. 

   Verticale Reflexzone Therapie (VRT) en Synergetische Reflextherapie (SR)

   Bij deze techniek wordt de behandeling kort op de bovenkant van de voeten of handen uitgevoerd terwijl de cliënt staat of zit. Doordat het gewicht op de voeten of handen rust kunnen dieper gelegen reflexzones worden bereikt.

   Bij SR wordt er tegelijk op de voet- en handreflexzones gewerkt. Bij orthopedische klachten kan deze techniek voor snel resultaat in mobiliteit zorgen.

   Metamorfosemassage

   Deze techniek is ontstaan uit de reflexzonetherapie. Metamorfosemassage helpt je om sneller door een moeilijke periode te komen. Dat kan zijn wanneer je moeite hebt om ingrijpende gebeurtenissen in je leven te verwerken maar ook om je bewust te worden van wie je in wezen bent. De reflexzones van de wervelkolom op de voeten, de handen en het hoofd worden heel zacht gemasseerd. De massage helpt om meer balans tussen denken en voelen te krijgen zodat je vastzittende patronen los kunt laten en tot handelen over kunt gaan. 


   Veelgestelde vragen over voedingssupplementen

    

   Waarom zou ik voedingssupplementen willen gebruiken?

   Met gezonde voeding, lichaamsbeweging en supplementen kunnen veel gezondheidsproblemen worden voorkomen of opgelost. Als je niet dagelijks (biologische) groente en fruit eet, regelmatig vis eet en voldoende in de zon komt zal een basissuppletie nodig zijn om klachten te voorkomen. Deze basissuppletie bestaat o.a. uit een goede multivitaminen- en mineralencomplex.

   Hoef ik dan niet meer op mijn voeding te letten als ik supplementen gebruik?

   Gezonde voeding komt op de eerste plaats. Een supplement is een "aanvulling" en geen vervanging van voedingsstoffen die in goede voeding zitten. 

   Zijn goedkope supplementen net zo effectief als dure supplementen?

   Er zijn veel verschillende merken, doseringen en prijzen. In goedkope supplementen worden vaak stoffen gebruikt die je lichaam slecht kan opnemen. De verhouding tussen de stoffen moet ook kloppen. Laat je daarom goed adviseren.

   Kan ik zelf uitzoeken welk supplement ik nodig heb bij een bepaalde klacht?

   Je kunt je beter gaan voelen als je een supplement slikt. Het kan echter zo zijn dat de oorzaak van je klachten niet is opgelost. Mensen slikken vaak diverse supplementen omdat ze bijvoorbeeld op internet goede beoordelingen hebben gelezen, van een bekende hebben gehoord dat het bij die persoon goed werkte of ze denken dat voedingssupplementen natuurlijke producten zijn en daarom geen kwaad kunnen. Schakel een deskundige in als je, ondanks gezonde voeding, voldoende beweging, voldoende ontspanning en het gebruik van supplementen nog steeds klachten hebt.  

   Kan iedereen zomaar supplementen slikken?

   Laat je goed informeren als je medicijnen gebruikt of een ziekte hebt. Vaak nemen mensen hun medicijnen tegelijk met de supplementen in of zit er te weinig tijd tussen het innemen van de medicijnen en supplementen. Bepaalde supplementen met medicijnen combineren kan ongewenste gevolgen hebben. Als je voedingssupplementen naast reguliere medicijnen of andere middelen zoals homeopathie gebruikt of gaat gebruiken raad ik je aan om je arts, apotheker of therapeut daarvan op de hoogte te stellen.


   Ziekteverzuim terug dringen

   Wist je dat reflexzonemassage sinds 2010 ook in bedrijven wordt ingezet om ziekteverzuim te voorkomen en terug te dringen? Een mooie methode om ervoor te zorgen dat werknemers gezond en gemotiveerd aan het werk blijven.

   De Vereniging van Nederlandse Reflexzone Therapeuten (VNRT) heeft overeenstemming bereikt met de belastingdienst om reflexzonemassage, onder bepaalde voorwaarden, te zien als gericht vrijgestelde arboverstrekking. Dit besluit is landelijk van toepassing. Op de website van de beroepsvereniging kun je hier meer over lezen.