Speciaal tarief voor de eerste afspraak (intake + voetreflexologiesessie).

Stressprikkels vermijden in het dagelijks leven? Dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Niet alleen door werkstress (door bijvoorbeeld krappe deadlines en te veel verantwoordelijkheden) kun je overbelast raken. Denk ook aan mantelzorg, problemen in de familiesfeer, combinatie werk en gezin. Wist je dat slaaptekort, verkeerde voeding, (te veel) medicijnen, (te veel) suiker, zoetstoffen, lawaai, overmatig sporten, milieuvervuiling ook belangrijke veroorzakers van stress zijn? Het lichaam maakt namelijk geen onderscheid tussen de verschillende stressprikkels.

Herken jij wel (tijdig) de signalen van je lichaam als je onder spanning staat?

Kortdurende stress is een natuurlijke reactie van je lichaam om alert te blijven, in actie te komen en dingen voor elkaar te krijgen. Zodra de stressreactie voorbij is, kan je lichaam weer herstellen en blijf je veerkrachtig. Dit valt onder gezonde stress.

Ons zenuwstelsel heeft een soort gaspedaal (sympaticus) en een rempedaal (parasympaticus). Als je te vaak of te intens onder spanning staat raakt de balans in je zenuwstelsel ontregeld. Je raakt overprikkeld, je lichaam komt niet goed in de ruststand en je immuunsysteem blijft in de ontstekingsstand staan. Langdurige stress kan zich uiten in lichamelijke klachten zoals

 • spanning en pijn in je nek en schouders
 • hoofdpijn
 • pijn in je onderrug
 • maag- en darmklachten
 • pijn over je hele lichaam

Het kan zijn dat je ook last krijgt van klachten zonder direct medische oorzaak zoals

 • slecht slapen
 • piekeren
 • somberheid
 • vermoeidheid
 • onrust
 • snel geïrriteerd zijn
 • bij vrouwen: ontregelde menstruatie

Door je klachten ervaar je nog meer stress!

Voor iedereen is de stressbeleving anders. Wat voor de ene persoon stressvol is, is dat voor de andere persoon weer niet. Daarnaast reageren vrouwen door een andere hormoonhuishouding op een andere manier op stresssituaties dan mannen.

Ben je gevoelig voor spanningen? Grote kans dat je weet dat je vaker rust zou moeten nemen, maar dit toch niet goed voor elkaar krijgt in de praktijk. Door op tijd hulp in te schakelen kun je voorkomen dat je door de aanhoudende stressprikkels overspannen of zelfs opgebrand raakt! 

Een burn-out ontstaat heel geleidelijk. Je lichaam kan zich dan niet meer herstellen en trapt voor jou op de rem. De hoofdklacht bij een burn-out is vermoeidheid en de klachten duren langer dan zes maanden. Kenmerkend aan een burn-out is het gevoel van uitputting gecombineerd met emotionele instabiliteit, plotselinge vermindering van o.a. je geheugen en je kunt complexe, dagelijkse handelingen niet meer goed begrijpen en uitvoeren.

Mijn visie:

Als je lichamelijke en mentale gezondheid in evenwicht zijn, kun je nieuwe uitdagingen makkelijker aan.

Gun jezelf de tijd om tot rust te komen en bewuste keuzes te maken om van je (terugkerende) gezondheidsklachten af te komen.

Je voeten zijn een weerspiegeling van je hele lichaam

Wist je dat er op je voeten gebieden zijn die in verbinding staan met je organen, klieren en andere delen van je lichaam? Dat is het uitgangspunt van voetreflexologie. Op de bal van je voet liggen de reflexzones van je schouder en borst. De reflexzones van het hoofd, de hersenen en de bijholten zijn op de tenen te vinden. Elke voet weerspiegelt een lichaamshelft.

Via de reflexzones op je voeten werk ik indirect op delen in je lichaam die extra aandacht vragen. De druk op de zenuwen en bloedvaten neemt af waardoor de betreffende zone zich ontspant. De energiedoorstroming in je lichaam verbetert, er is een betere doorbloeding van je organen en weefsels en afvalstoffen worden effectiever afgevoerd. 

Alle processen in je lichaam gaan beter samenwerken en je natuurlijk herstelvermogen wordt gestimuleerd. Klachten kunnen zo worden verlicht of verholpen. 

Voetreflexologie is geen gewone voetmassage. De behandelingen hebben een dieper effect op je lichaam en geest. Deze krachtige behandelmethode is een veilige en waardevolle aanvulling en ondersteuning op medische behandelingen. Voetreflexologie is beslist niet “trendy” of zweverig.

Je voeten dragen

letterlijk en figuurlijk

de rest van je lichaam.

 

 

Alles staat met elkaar in verbinding.

Hoe verloopt een behandeltraject?

Nadat je bij mij een afspraak hebt gemaakt, stuur ik je een basisvragenlijst. De ingevulde lijst ontvang ik graag vóór je eerste bezoek terug.

Bij de eerste afspraak stel ik aanvullende vragen om je beter te leren kennen. Hoe completer het beeld dat ik van je heb, hoe beter ik je kan begeleiden. Daarna volgt een korte voetenanalyse waarbij ik onder andere naar de de vorm en de stand van je voeten kijk. Ik kijk ook of je bijvoorbeeld veel eelt op je voetzolen hebt. De eerste voetreflexologiesessie is vooral bedoeld om de klachten die je hebt benoemd in kaart te brengen.

Bij gezondheidsklachten adviseer ik eerst het basistraject: eerste afspraak van ± 1,5 uur gevolgd door 3 wekelijkse behandelsessies van ± 1 uur. Deze wekelijkse behandelsessies hebben we nodig om je zenuwstelsel in balans te brengen. Diepe ontspanning is essentieel om je lichaam te ondersteunen. Het is mijn ervaring dat een eenmalige/losse behandelsessie niet voldoende is om het verschil te maken als je gezondheidsklachten hebt.

Indien nodig krijg je een basisadvies met betrekking tot je voeding en/of leefstijl en het behandelplan wordt op je persoonlijke situatie afgestemd.  Er wordt een behandelovereenkomst getekend.

Na het basistraject stemmen we verder af wat er nodig is om je van je gezondheidsklachten af te helpen. De meeste cliënten boeken na het basistraject meerdere vervolgsessies om een zo goed mogelijk resultaat te bereiken. Afhankelijk van jouw reactie op de behandelingen zijn de vervolgsessies eenmaal per week of met meer tijd tussen de sessies. Houd rekening met 8 - 10 behandelsessies. Bij langer bestaande klachten is meer tijd en geduld nodig.

Ik kijk op lichamelijk, mentaal en emotioneel gebied naar je klachten en de aandacht gaat naar jou als persoon en niet uitsluitend naar jouw klachten. Dit is een natuurgeneeskundige benadering. Ik stel geen medische diagnose. Ik luister ook graag naar wat je te vertellen hebt omdat dit kan bijdragen aan jouw herstel. Als er stilte tijdens de behandeling nodig is dan geef ik dat aan.

Voeding en leefstijl

Bij aanhoudende stress verbruikt je lichaam meer voedingsstoffen en bij een langdurig tekort aan nuttige voedingsstoffen kun je uiteenlopende gezondheidsklachten krijgen. Niet alleen wat je wel of niet eet maar ook trauma's, (verdrongen) emoties, je denkpatronen, chemische stoffen, te weinig beweging, onvoldoende zonlicht, roken, te veel medicijnen hebben een grote invloed op je gezondheid.

Ik help je om op een andere manier naar je dagelijkse voeding te kijken. Krijgt je lichaam wat het nodig heeft om gezond te blijven? Af en toe iets ongezonds eten en daar bewust van genieten hoort bij een gezonde leefstijl. Ook denk ik met je mee over leefstijlaanpassingen. Welke veranderingen ben je bereid door te voeren om (sneller) van je gezondheidsklachten af te komen? 

Na het basistraject kan ik je adviseren over specifieke voedingssupplementen. Het gaat om supplementen met een hoge (in plaats van minimale) dosering en die goed door je lichaam kunnen worden opgenomen. Soms kan het nodig zijn om (tijdelijk) kwalitatief goede  voedingssupplementen in te zetten om je lichaamsprocessen te ondersteunen.

Met mijn behandelingen begeleid ik je stap voor stap naar:

 • Ontspanning van lichaam en geest. De spanning neemt op een zachte, veilige manier af. Je ervaart meer rust.
 • Beter contact met je lichaam. Je wordt je bewuster van je lichaam en je gaat beter voor jezelf zorgen.
 • Je beter voelen. Je gaat beter slapen waardoor je lichaam en geest ’s nachts beter kunnen herstellen.
 • Tijd voor jezelf nemen. Je hebt een rustmoment in deze hectische maatschappij en je werkt aan een betere weerstand.
 • Beter bestand zijn tegen situaties die stress veroorzaken. Je laat oude patronen los.

Introductiesessie/eerste afspraak

Als je eerst wil ervaren of mijn behandelingen bij jou passen dan kun je de eerste afspraak van ± 1,5 uur als introductiesessie boeken. Hiervoor hanteer ik een speciaal tarief (normaal € 90).

Eerste afspraak

Introductiesessie

Voetreflexologie ervaren

Stress verminderen

€ 55 

± 1,5 uur

 

 • Intake + voetreflexogiesessie 
 • Betaling na de sessie
 • Factuur na de sessie
 • Therapie (gedeeltelijk) vergoed vanuit de meeste aanvullende verzekeringen
 • Speciaal tarief. Normaal € 90.

 

 

Basistraject

 

Je zenuwstelsel in balans brengen

Rust in je hoofd en lichaam

€ 235

 

 

 • Intake + voetreflexologiesessie (eerste afspraak)
 • 3 vervolgsessies van ±1 uur (1x per week)
 • Indien nodig: basisadvies over voeding/leefstijl
 • Behandelplan "op maat"
 • Betaling na iedere sessie
 • Factuur na iedere sessie
 • Therapie (gedeeltelijk) vergoed vanuit de meeste aanvullende verzekeringen
 • Normaal € 270.

Vervolgsessie 

Na een basistraject of introductiesessie

Van je stressklachten af komen

Bewuste keuzes maken

€ 60

per uur

 

 • Wekelijks of met meer tijd tussen de sessies
 • Betaling na iedere sessie
 • Factuur na iedere sessie
 • Therapie (gedeeltelijk) vergoed vanuit de meeste aanvullende verzekeringen 

Eventueel aanvullende testen of voedingssupplementen zijn niet bij de prijs inbegrepen en komen niet in aanmerking voor vergoeding.

Op een zachte manier stressklachten voorkomen

Na een behandeltraject komen mijn cliënten gemiddeld eenmaal per maand terug voor een "onderhoudsbehandeling".

Als je geen gezondheidsklachten hebt maar wel gevoelig voor stressprikkels bent dan is het aan te bevelen om na de introductiesessie regelmatig een vervolgsessie te boeken. 

Een behandeltraject is een waardevolle investering in jezelf 

Vergoeding vanuit je aanvullende zorgverzekering

Informeer zelf voor vergoeding bij je zorgverzekeraar. Ik ben aangesloten bij de VNRT (beroepsvereniging) en de RBCZ (overkoepelende organisatie). Veel zorgverzekeraars vergoeden de behandelkosten (gedeeltelijk ) vanuit je aanvullende verzekering voor alternatieve behandelingen (reflexzonetherapie/voetreflextherapie). Het deel dat je zelf betaalt is je eigen bijdrage en gaat niet van je eigen risico af. 

PRAKTISCHE INFORMATIE

 • Locatie van de praktijk: Oude Haagweg 126-G, 2552 GS Den Haag.
 • Overdag is er voldoende gratis parkeergelegenheid in de omgeving.
 • Trek kleding aan die prettig zit en niet knelt. Ik werk vooral op voeten, onderbenen en knieën.
 • Het gebruik van handdoeken en andere materialen is bij de prijs inbegrepen.
 • Eventueel aanvullende testen en voedingssupplementen zijn niet bij de prijs inbegrepen en worden niet vergoed.
 • Na afloop van iedere sessie kun je betalen via pin of betaalverzoek. De factuur krijg je per e-mail nagestuurd zodat je die eventueel bij je zorgverzekering kunt indienen.

Je hebt maar één lichaam dus wees er zuinig op

Heb je hulp nodig om van je stressklachten af te komen?

Verstuur het ingevulde contactformulier.  Ik neem contact met je op om te bespreken wat bij je past en om een afspraak in te plannen.Ben je verhinderd voor een afspraak?

Laat dit minstens 24 uur van tevoren telefonisch of via WhatsApp weten omdat ik tijd voor je reserveer. Bij niet of te laat afmelden wordt het tarief van de afgesproken behandeling in rekening gebracht. Deze kosten worden niet vergoed door de zorgverzekering.

Over mij (Eveline)

Het is weer een tijd geleden dat er bovenop mijn hectische leven te veel gebeurde waar ik geen invloed op had. 

Ik besefte dat er sprake was van ongezonde stress en ging na wat er nodig was om weer overzicht en rust te krijgen. Geleidelijk aan is het mij gelukt om de omstandigheden, waar ik wel invloed op had, te veranderen. 

Bij die veranderingen is onder andere reflexologie voor mij heel belangrijk geweest.

 

Veelgestelde vragen over mijn behandelingen

Heb ik een doorverwijzing van de huisarts nodig?

Een afspraak maken kan met en zonder doorverwijzing van je huisarts of een andere zorgverlener. Bij ernstige gezondheidsklachten adviseer ik je om eerst je huisarts of een specialist te raadplegen.

Merk ik meteen iets van de behandelingen?

Tijdens een voetreflexologiesessie kun je reacties opmerken zoals gapen, borrelende darmen, tintelingen in het hele lichaam. Na een behandeling kun je bijvoorbeeld meer urineren, een ander ontlastingspatroon hebben, meer transpireren. Ook kun je verergering van je klachten of een intens ontspannen gevoel hebben. Deze reacties geven aan dat het lichaam het evenwicht probeert te herstellen. Probeer daarom je dag niet vol te plannen na een behandeling. De reacties verdwijnen meestal binnen twee dagen. Voldoende lauw water drinken na een behandeling helpt om de vrijgekomen afvalstoffen sneller door het lichaam te laten afvoeren.

Hebben alleen de voeten reflexzones? 

Voetreflexologie wordt het meest toegepast binnen de reflexologie. Op de handen, hoofd en gezicht, rug en oren zijn er ook reflexzones. Wanneer er niet op de voeten kan worden gewerkt (bij o.a. een botbreuk, zweren, schimmel, jicht, artritis en vaatziekten) kan er op de handen worden gewerkt. Dit kan ook als iemand liever een behandeling op de handen in plaats van de voeten wil.

Wanneer kan ik helemaal geen voetreflexologie ondergaan?

Bij infecties, besmettelijke ziekten, trombose.

   Welke aanvullende technieken kunnen er worden toegepast?

   De basis van mijn behandelingen is de westerse reflexzonetherapie. Het uitgangspunt hierbij is dat het lichaam in 10 verticale zones is verdeeld. Meer informatie over reflexzonetherapie en de wetenschappelijke onderbouwing vind je op de website van de beroepsvereniging (www.vnrt.nl).

   • Acupressuur

   Acupressuur is net als reflexologie een drukpunttherapie. De basis van deze behandelvorm ligt in de traditionele Chinese geneeskunde. Hier wordt gebruik gemaakt van acupunctuurpunten maar dan zonder naalden. Deze punten liggen op energiekanalen die meridianen worden genoemd. 

   • Verticale Reflexzone Therapie (VRT) en Synergetische Reflextherapie (SR)

   Bij deze techniek wordt de behandeling kort op de bovenkant van de voeten of handen uitgevoerd terwijl de cliënt staat of zit. Doordat het gewicht op de voeten of handen rust kunnen dieper gelegen reflexzones worden bereikt.

   Bij SR wordt er tegelijk op de voet- en handreflexzones gewerkt. Bij orthopedische klachten kan deze techniek voor snel resultaat in mobiliteit zorgen.

   • Metamorfosemassage

   Deze techniek is ontstaan uit de reflexzonetherapie. Metamorfosemassage helpt je om sneller door een moeilijke periode te komen. Dat kan zijn wanneer je moeite hebt om ingrijpende gebeurtenissen in je leven te verwerken maar ook om je bewust te worden van wie je in wezen bent. De reflexzones van de wervelkolom op de voeten, de handen en het hoofd worden heel zacht gemasseerd. De massage helpt om meer balans tussen denken en voelen te krijgen zodat je vastzittende patronen los kunt laten en tot handelen over kunt gaan. 

   Veelgestelde vragen over voedingssupplementen

   Waarom zou ik voedingssupplementen willen gebruiken?

   Met gezonde voeding, lichaamsbeweging en supplementen kunnen veel gezondheidsproblemen worden voorkomen of opgelost. Als je niet dagelijks (biologische) groente en fruit eet, regelmatig vis eet en voldoende in de zon komt zal een basissuppletie nodig zijn om klachten te voorkomen. Deze basissuppletie bestaat o.a. uit een goede multivitaminen- en mineralencomplex.

   Gezonde voeding komt op de eerste plaats. Een supplement is een "aanvulling" en geen vervanging van voedingsstoffen die in goede voeding zitten. 

   Zijn goedkope supplementen net zo effectief als duurdere supplementen?

   In goedkope supplementen worden vaak stoffen gebruikt die je lichaam slecht kan opnemen. De verhouding tussen de stoffen moet ook kloppen. Laat je goed adviseren. Er zijn veel verschillende merken, doseringen en prijzen. 

   Kan ik zelf uitzoeken welk supplement ik nodig heb bij een bepaalde klacht?

   Je kunt je beter gaan voelen als je een supplement slikt maar het kan zijn dat de oorzaak van je klachten niet is opgelost. Mensen slikken vaak diverse supplementen omdat ze bijvoorbeeld op internet goede beoordelingen hebben gelezen, van een bekende hebben gehoord dat het bij die persoon goed werkte of ze denken dat voedingssupplementen natuurlijke producten zijn en daarom geen kwaad kunnen. Schakel een deskundige in als je, ondanks gezonde voeding, voldoende beweging, voldoende ontspanning en het gebruik van supplementen nog steeds klachten hebt.  

   Supplementen en medicijnen.

   Laat je goed informeren als je medicijnen gebruikt of een ziekte hebt. Vaak nemen mensen hun medicijnen tegelijk met de supplementen in of zit er te weinig tijd tussen het innemen van de medicijnen en supplementen. Bepaalde supplementen met medicijnen combineren kan ongewenste gevolgen hebben. Als je voedingssupplementen naast reguliere medicijnen of andere middelen zoals homeopathie gebruikt of gaat gebruiken raad ik je aan om je arts, apotheker of therapeut daarvan op de hoogte te stellen.


   Ziekteverzuim terug dringen

   Wist je dat reflexzonemassage sinds 2010 ook in bedrijven wordt ingezet om ziekteverzuim te voorkomen en terug te dringen? Een mooie methode om ervoor te zorgen dat werknemers gezond en gemotiveerd aan het werk blijven.

   De Vereniging van Nederlandse Reflexzone Therapeuten (VNRT) heeft overeenstemming bereikt met de belastingdienst om reflexzonemassage, onder bepaalde voorwaarden, te zien als gericht vrijgestelde arboverstrekking. Dit besluit is landelijk van toepassing. Op de website van de beroepsvereniging kun je hier meer over lezen.