Tijdelijk € 45 voor een introductiesessie (intake en eerste voetreflexologiesessie).

Stressprikkels vermijden in het dagelijks leven? Dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Niet alleen door werkstress (door bijvoorbeeld krappe deadlines en te veel verantwoordelijkheden) kun je overbelast raken. Denk ook aan mantelzorg, problemen in de familiesfeer, combinatie werk en gezin.

Wist je dat slaaptekort, verkeerde voeding, (te veel) medicijnen, (te veel) suiker, zoetstoffen, lawaai, overmatig sporten, milieuvervuiling ook belangrijke veroorzakers van stress zijn? Het lichaam maakt namelijk geen onderscheid tussen de verschillende stressprikkels.

Herken jij wel tijdig de signalen van je lichaam als je onder spanning staat?

Kortdurende stress is een natuurlijke reactie van je lichaam om alert te blijven, in actie te komen en dingen voor elkaar te krijgen. Zodra de stressreactie voorbij is, kan je lichaam weer herstellen. Dit valt onder gezonde stress.

Als je echter steeds of te intens onder spanning staat heeft dit een negatief effect op je gezondheid. Je raakt overprikkeld, je lichaam komt niet goed in de ruststand en je immuunsysteem blijft in de ontstekingsstand staan. Langdurige stress kan zich uiten in lichamelijke klachten zoals

 • spanning en pijn in je nek en schouders
 • hoofdpijn
 • pijn in je onderrug
 • pijn over je hele lichaam

Ook kun je last krijgen van klachten zonder direct medische oorzaak zoals

 • slecht slapen
 • piekeren
 • somberheid
 • vermoeidheid
 • onrust
 • snel gepikeerd zijn
 • bij vrouwen: ontregelde menstruatie

Door je klachten ervaar je nog meer stress!

Voor iedereen is de stressbeleving anders. Wat voor de ene persoon stressvol is, is dat voor de andere persoon weer niet. Daarnaast reageren vrouwen door een andere hormoonhuishouding op een andere manier op stresssituaties dan mannen.

Ben je gevoelig voor spanningen?

Grote kans dat je wel weet dat je dan meer rust zou moeten nemen, maar dat toch niet goed voor elkaar krijgt in de praktijk. Door op tijd hulp in te schakelen kun je voorkomen dat je door de aanhoudende stressprikkels overspannen of zelfs opgebrand raakt!

Een burn-out ontstaat heel geleidelijk. Je lichaam kan zich dan niet meer herstellen. De hoofdklacht bij een burn-out is vermoeidheid en de klachten duren langer dan zes maanden. Kenmerkend aan een burn-out is het gevoel van uitputting gecombineerd met emotionele instabiliteit, plotselinge vermindering van o.a. je geheugen en je kunt complexe, dagelijkse handelingen niet meer goed begrijpen en uitvoeren.

Over mij (Eveline)

Het is weer een tijd geleden dat er bovenop mijn hectische leven te veel gebeurde waar ik geen invloed op had. Het kostte mij steeds meer moeite om mijn rust te bewaren, ik had moeite mij te concentreren en voelde mij vaak niet zo goed.

Ik besefte dat er sprake was van ongezonde stress en ging na wat er nodig was om weer overzicht en rust te krijgen. Geleidelijk aan is het mij gelukt om de omstandigheden, waar ik wel invloed op had, te veranderen. Ik kreeg meer energie.

Bij die veranderingen is reflexologie voor mij heel belangrijk geweest.

 

Mijn visie:

Als je lichamelijke en geestelijke gezondheid in evenwicht zijn, kun je nieuwe uitdagingen makkelijker aan.

Gun jezelf de tijd om tot rust te komen en je bewust te worden wat de oorzaak van je (terugkerende) gezondheidsklachten is.

Voel je weer goed door voetreflexologie

Je voeten zijn een weerspiegeling van je hele lichaam

Wist je dat er op je voeten gebieden (reflexzones) zijn die in verbinding staan met je organen, klieren en andere delen van je lichaam? Dat is het uitgangspunt van voetreflexologie. Zo heeft je borstgebied een bijbehorende zone op de bal van je voet en wordt je hoofd in je tenen weerspiegeld. 

In plaats van op je lichaam werk ik indirect, via de reflexzones op je voeten, op delen in je lichaam die extra aandacht vragen. Hierdoor gaat voetreflexologie veel verder dan een voetmassage. De intensieve massage kan zeker helpen bij het kalmeren van vermoeide voeten en kan bijdragen aan het verhelpen van bepaalde voetproblemen maar voetreflexologie heeft een dieper effect op het lichaam.

Eén van de voordelen van voetreflexologie is diepe ontspanning in het lichaam en daarmee stressvermindering. Een ontspannen lichaam kan beter herstellen en de therapeutische behandelingen stimuleren het natuurlijk herstelvermogen van je lichaam. Pijn en allerlei gezondheidsproblemen nemen geleidelijk af.

Deze krachtige behandelmethode is

 • een waardevolle aanvulling op behandelingen in de reguliere gezondheidszorg
 • veilig
 • beslist niet “trendy” of zweverig.

Wat bereik je met voetreflexologie als je last hebt van stressklachten?

 • Rust. De overtollige energie gaat vanuit je hoofd naar je voeten en wordt via je voeten afgevoerd. De spanning in je lichaam neemt op een zachte, veilige manier af. 
 • Beter slapen. Je lichaam en geest kunnen ’s nachts beter herstellen en je krijgt geleidelijk aan meer energie.
 • Minder (pijn)klachten. Je gaat je beter voelen.
 • Voor jezelf kiezen. Je neemt meer tijd voor jezelf als je regelmatig een sessie inplant. Je laat oude patronen los en raakt beter bestand tegen situaties die stress veroorzaken.

Je voeten dragen letterlijk en figuurlijk de rest van je lichaam

Hoe verloopt een hersteltraject?

Nadat je bij mij een afspraak hebt gemaakt, stuur ik je een vragenlijst die je thuis kunt invullen. De ingevulde lijst ontvang ik graag vóór je eerste bezoek terug.

Bij de eerste afspraak starten we met een gesprek waarin ik je graag beter wil leren kennen. Hoe completer het beeld dat ik van je heb, hoe beter ik je kan begeleiden. In de behandelstoel doe ik eerst een voetenanalyse om te kijken naar onder andere de vorm en de stand van je voeten en tenen. Ik kijk ook of je bijvoorbeeld veel eelt op je voetzolen hebt. Via je voeten krijg ik informatie over je algemene gezondheid. Hierna krijg je een voetreflexologiemassage om de klachten die je hebt benoemd in kaart te brengen. 

Bij gezondheidsklachten adviseer ik eerst een basistraject die bestaat uit een intake met eerste voetreflexologiesessie en 3 wekelijkse therapeutische sessies. Deze basis hebben we nodig om je zenuwstelsel in balans te brengen. Met alle gegevens stel ik in overleg met jou een behandelplan en een behandelovereenkomst op. Ik stel geen medische diagnose maar een reflexologische diagnose. Het behandelplan is op je persoonlijke situatie afgestemd en dus "op maat". Iedere vervolgsessie begint met een korte evaluatie. 

Ik kijk op lichamelijk, geestelijk en emotioneel gebied naar je klachten en de aandacht gaat naar jou als persoon en niet uitsluitend naar jouw klachten. Dit is een natuurgeneeskundige benadering. Ik luister graag naar wat je te vertellen hebt omdat dit kan bijdragen aan jouw herstel.

Een hersteltraject bestaat uit het basistraject gevolgd door meerdere vervolgsessies. Meestal zijn er na het basistraject nog 4 tot 6 sessies nodig. Afhankelijk van je klachten kunnen dit wekelijkse vervolgsessies zijn of met meer tijd tussen de vervolgsessies. We samen af wat er nog meer nodig is om je van je stressklachten af te helpen. Houd er rekening mee dat er bij langer bestaande klachten meer geduld en meer vervolgsessies nodig zijn voor een optimaal resultaat. 

Misschien heb je naast voetreflexologie meer begeleiding bij je voedingspatroon nodig. 

Bij aanhoudende stress verbruikt je lichaam meer voedingsstoffen. Als je langdurig een tekort aan nuttige voedingsstoffen hebt, kun je uiteenlopende gezondheidsklachten krijgen. Niet alleen wat je wel of niet eet maar ook trauma's, (verdrongen) emoties, je denkpatronen, chemische stoffen, te weinig beweging, onvoldoende zonlicht, roken, te veel medicijnen hebben een grote invloed op je gezondheid.

Ik help je om op een andere manier naar je dagelijkse voeding te kijken. Krijgt je lichaam wat het nodig heeft om gezond te blijven? Ook denk ik met je mee over leefstijlaanpassingen. Welke veranderingen ben je bereid door te voeren om (sneller) van je gezondheidsklachten af te komen?

Soms kan het nodig zijn om (tijdelijk) kwalitatief goede voedingssupplementen in te zetten om je lichaamsprocessen te ondersteunen zodat je je sneller beter zult voelen. Het gaat om supplementen met een optimale (in plaats van minimale) dosering en die goed door je lichaam kunnen worden opgenomen. Ik kan je adviseren over specifieke voedingssupplementen. 

Het doel van mijn behandelingen is om op een natuurlijke manier het evenwicht in je lichaam terug te brengen en je lichaam sterker te maken. 

Eerste afspraak/introductiesessie

Als je liever eerst wil ervaren wat voetreflexologie voor jou doet dan kun je de eerste afspraak (intake en eerste voetreflexologiesessie) als introductiesessie boeken. Voor deze sessie hanteer ik een speciaal tarief (normaal € 90 voor 75 - 90 minuten).

Na de introductiesessie bespreken we welke vervolgstap geschikt is voor jou. 

 • Bij gezondheidsklachten is het de intentie om verder te gaan met het basistraject.
 • Heb je geen (ernstige) gezondheidsklachten maar wil je op een zachte manier fit en energiek blijven? Je zou dan maandelijks een vervolgsessie kunnen inplannen.

Introductiesessie

 

Voetreflexologie ervaren

Stress verminderen

€ 45 

 

 • Intake + voetreflexogie (75-90 minuten)
 • Normaal € 90
 • Betaling na de sessie
 • Factuur na de sessie
 • Therapie (gedeeltelijk) vergoed vanuit de meeste aanvullende verzekeringen 

Tijdelijk speciaal tarief 

Basistraject

 

Je zenuwstelsel in balans brengen

Rust in je hoofd en lichaam

€ 225

 

 • Introductiesessie + 3 sessies van 1 uur
 • Normaal € 270
 • Behandeling wekelijks
 • Indien nodig: basisadvies over je voeding en/of leefstijl
 • Behandelplan "op maat"
 • Betaling na iedere sessie
 • Factuur na iedere sessie
 • Therapie (gedeeltelijk) vergoed vanuit de meeste aanvullende verzekeringen

Tijdelijk speciaal tarief

Vervolgsessie 

 

Van je stressklachten af komen

Bewuste keuzes maken

€ 60

 

 • Sessie van 1 uur
 • Behandeling wekelijks of met meer tijd tussen de sessies, afhankelijk van je klachten en hoe je lichaam op de behandelingen reageert
 • Verdere begeleiding met je voedingsgewoonten en leefstijl
 • Fit en energiek blijven met "onderhoudsbehandelingen"
 • Betaling na iedere sessie
 • Factuur na iedere sessie
 • Therapie (gedeeltelijk) vergoed vanuit de meeste aanvullende verzekeringen 

Eventueel aanvullende testen of voedingssupplementen zijn niet bij de prijs inbegrepen en komen niet in aanmerking voor vergoeding.

In de basis bied ik geen losse behandelingen aan omdat mijn ervaring is dat een losse behandeling niet genoeg is om het verschil te maken als je klachten hebt. De meeste cliënten komen na het hersteltraject gemiddeld een keer per maand terug voor een "onderhoudsbehandeling".

Vergoeding vanuit je aanvullende zorgverzekering

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging VNRT en de overkoepelende organisatie RBCZ. De meeste zorgverzekeraars vergoeden (gedeeltelijk) de behandelkosten als je een aanvullende verzekering hebt voor natuurgeneeswijzen/alternatieve behandelingen. Het deel dat je zelf betaalt is de eigen bijdrage. Ik adviseer je om je polisvoorwaarden na te kijken en/of voor de zekerheid bij je zorgverzekeraar na te vragen of je (gedeeltelijk) vergoed krijgt.

Een hersteltraject is een waardevolle investering in jezelf 

PRAKTISCHE INFORMATIE

 • Locatie van de praktijk: Oude Haagweg 126-G, 2552 GS Den Haag.
 • Er is overdag voldoende gratis parkeergelegenheid in de omgeving.
 • Trek kleding aan die prettig zit en niet knelt. Hou er rekening mee dat ik vooral op voeten, onderbenen en knieën werk.
 • Het gebruik van handdoeken en andere materialen is bij de prijs inbegrepen.
 • Eventueel aanvullende testen en voedingssupplementen zijn niet bij de prijs inbegrepen en worden niet vergoed.
 • Na afloop van iedere sessie kun je betalen via pin of Tikkie. De factuur krijg je per e-mail nagestuurd.

Hoe anderen mijn behandelingen hebben ervaren

"Sinds ik bij Eveline in behandeling ben zit ik weer goed in mijn vel. Er is aandacht voor mijn klachten, die vakkundig worden behandeld zodat ik mij weer een beter mens voel."

Hannie

"Goede en fijne behandeling door Eveline. Voorkomt voetklachten en laat ongemak en pijn verdwijnen!!"

Hans

"De voetreflexologiebehandeling van Eveline is altijd heel ontspannend. Ik krijg altijd persoonlijke aandacht bij Eveline. Ook geeft ze uitleg over de behandeling. Ik ga er altijd met plezier naartoe."

Bianca

Je hebt maar één lichaam dus wees er zuinig op

Heb je hulp nodig om van je stressklachten af te komen?

Verstuur het ingevulde contactformulier.  Ik neem contact met je op om te bespreken wat bij je past en om een afspraak in te plannen.
Veelgestelde vragen over mijn behandelingen

 

 • Heb ik een doorverwijzing van de huisarts nodig?

Een afspraak maken kan met en zonder doorverwijzing van je huisarts of een andere zorgverlener. Bij ernstige gezondheidsklachten adviseer ik je om eerst je huisarts of een specialist te raadplegen.

 • Merk ik meteen iets van de behandelingen?

Tijdens een voetreflexologiesessie kun je reacties opmerken zoals gapen, borrelende darmen, tintelingen in het hele lichaam. Na een behandeling kun je bijvoorbeeld meer urineren, een ander ontlastingspatroon hebben, meer transpireren. Ook kun je verergering van je klachten of een intens ontspannen gevoel hebben. Deze reacties geven aan dat het lichaam het evenwicht probeert te herstellen. Probeer daarom je dag niet vol te plannen na een behandeling. De reacties verdwijnen meestal binnen twee dagen. Voldoende lauw water drinken na een behandeling helpt om de vrijgekomen afvalstoffen sneller door het lichaam te laten afvoeren.

 • Hebben alleen de voeten reflexzones? 

Er zijn ook reflexzones en reflexpunten op de handen, oren, het gezicht en de rug. Voetreflexologie wordt het meest toegepast. Wanneer de voeten niet te behandelen zijn (bij o.a. een botbreuk, zweren, schimmel, jicht, artritis en vaatziekten) kan er op de handen worden gewerkt. Dit kan ook als iemand liever een behandeling op de handen in plaats van de voeten wil.

 • Wanneer kan ik helemaal geen voetreflexologie ondergaan?

Bij infecties, besmettelijke ziekten, trombose.

    • Welke aanvullende technieken kunnen er worden toegepast?

    De basis van mijn behandelingen is de westerse reflexzonetherapie. Het uitgangspunt hierbij is dat het lichaam in 10 verticale zones is verdeeld. Met de juiste druktechnieken bewerk ik de reflexzones en reflexpunten op je voeten. Daarbij gebruik ik vooral mijn duim en vingers. 

    Acupressuur

    Acupressuur is net als reflexologie een drukpunttherapie. De basis van deze behandelvorm ligt in de traditionele Chinese geneeskunde. Hier wordt gebruik gemaakt van acupunctuurpunten maar dan zonder naalden. Deze punten liggen op energiekanalen die meridianen worden genoemd. Meestal wordt de duim gebruikt om druk te geven. 

    Verticale Reflexzone Therapie (VRT) en Synergetische Reflextherapie (SR)

    Bij deze techniek wordt de behandeling kort op de bovenkant van de voeten of handen uitgevoerd terwijl de cliënt staat of zit. Door deze gewichtdragende positie is er toegang tot diepere reflexzones.

    Bij SR wordt er tegelijk op de voet- en handreflexzones gewerkt.

    Bij orthopedische klachten kan deze techniek voor snel resultaat in mobiliteit zorgen.

    Metamorfosemassage

    Deze techniek is ontstaan uit de reflexzonetherapie en helpt je om sneller door een moeilijke periode te komen. Dat kan zijn wanneer je moeite hebt om ingrijpende gebeurtenissen in je leven te verwerken maar ook om je bewust te worden van wie je in wezen bent. De reflexzones van de wervelkolom op de voeten, de handen en het hoofd worden heel zacht gemasseerd. De massage helpt om vastzittende patronen los te laten en tot handelen over te gaan.

    Veelgestelde vragen over voedingssupplementen

     

    • Waarom zou ik voedingssupplementen willen gebruiken?

    Met gezonde voeding, lichaamsbeweging en supplementen kunnen veel gezondheidsproblemen worden voorkomen of opgelost. Als je niet dagelijks (biologische) groente en fruit eet, regelmatig vis eet en voldoende in de zon komt zal een basissuppletie nodig zijn om klachten te voorkomen. Deze basissuppletie bestaat o.a. uit een goede multivitaminen- en mineralencomplex.

    • Hoef ik dan niet meer op mijn voeding te letten als ik supplementen gebruik?

    Gezonde voeding komt op de eerste plaats. Een supplement is een "aanvulling" en geen vervanging van voedingsstoffen die in goede voeding zitten. 

    • Zijn goedkope supplementen net zo effectief als dure supplementen?

    Er zijn veel verschillende merken, doseringen en prijzen. In goedkope supplementen worden vaak stoffen gebruikt die je lichaam slecht kan opnemen. De verhouding tussen de stoffen moet ook kloppen. Laat je daarom goed adviseren.

    • Kan ik zelf uitzoeken welk supplement ik nodig heb bij een bepaalde klacht?

    Waarschijnlijk ga je je iets beter voelen als je een supplement slikt. Het kan ook zijn dat de oorzaak van je klachten niet is opgelost. Mensen slikken vaak diverse supplementen omdat ze bijvoorbeeld op internet goede beoordelingen hebben gelezen, van een bekende hebben gehoord dat het bij die persoon goed werkte of ze denken dat voedingssupplementen natuurlijke producten zijn en daarom geen kwaad kunnen. Schakel een deskundige in als je, ondanks gezonde voeding, voldoende beweging, voldoende ontspanning en het gebruik van supplementen nog steeds klachten hebt.  

    • Kan iedereen zomaar supplementen slikken?

    Bepaalde supplementen met medicijnen combineren kan ongewenste gevolgen hebben. Laat je goed informeren als je medicijnen gebruikt of een ziekte hebt. Vaak nemen voor mensen hun medicijnen tegelijk met de supplementen in of met te weinig tijd tussen het innemen van de medicijnen en supplementen. Als je voedingssupplementen naast reguliere medicijnen of andere middelen zoals homeopathie gebruikt of gaat gebruiken raad ik je aan om je arts, apotheker of therapeut op de hoogte te stellen.

    Ziekteverzuim terug dringen

    Wist je dat reflexzonemassage sinds 2010 ook in bedrijven wordt ingezet om ziekteverzuim te voorkomen en terug te dringen? Een mooie methode om ervoor te zorgen dat werknemers gezond en gemotiveerd aan het werk blijven.

    De Vereniging van Nederlandse Reflexzone Therapeuten (VNRT) heeft overeenstemming bereikt met de belastingdienst om reflexzonemassage, onder bepaalde voorwaarden, te zien als gericht vrijgestelde arboverstrekking. Dit besluit is landelijk van toepassing. Op de website van de beroepsvereniging kun je hier meer over lezen.